NYHEDS ARKIV

Lokale idrætsudøvere blev hædret i Køgehallerne

Af Per Møller

Fredag eftermiddag den 20. januar var den nye Hal 3 i Køgehallerne på Køge Idrætspark ramme om det traditionsrige hyldest arrangement, hvor Køge kommunes dygtige og dedikerede idrætsudøvere, der har hjemtaget guld-, sølv- eller bronzemedaljer ved idrætsarrangementet både hjemme i Danmark som i det store udland.

Gennem snart 20 år har Køge Kommune hyldet de lokale vindere, som enten er bosat i Køge Kommune eller som repræsenterer en klub/forening i kommunen, og som nævnt har vundet medalje ved et dansk eller internationalt mesterskab – i år i perioden fra november 2021 eller i løbet af hele 2022.

Der er i ovennævnte tidsrum vundet ikke færre end 323 medaljer. Mange atleter har vundet ædelt metal i flere kategorier inden for deres idrætsgren. I alt var 183 atleter, der har gjort sig positivt bemærket og været en tur på medaljeskamlen, tilmeldt arrangementet. Atleter i alle aldre og begge køn, repræsenterende et meget bredt udsnit af det store udbud der findes af idrætsgrene i Køge Kommune.

Efter at alle medaljevindere og de mange interesserede pårørende og publikummer var blevet budt velkommen af hhv. formanden for en selvejende institution Køgehallerne, Kai Jensen, borgmester Marie Stærke og formanden for Kultur- og Idrætsudvalget i Køge Kommune, Ken Kristensen, kunne de forventningsfulde atleter begynde at gøre sig klar til klub for klub at træde op på scenen og lade sig hylde af Marie Stærke og Ken Kristensen og hver især modtage Køge Kommune hilsen og gave som tak for den store indsats, der altid ligger bag en toppræstation.

Medaljerne, som langt størstedelen af idrætsudøverne havde husket at tage om halsen til besøget i Køgehallerne, er vundet ved et forbunds- eller organisationsmesterskab og på højest rangerende niveau – hvilket vil sige officielt DM, NM, EM, VM eller OL i højeste division/række.

Det var Køge Kommune og Køge Hallerne der var vært for det store arrangement.

Herfra skal lyde et stort tillykke til alle medaljetagerne – held og lykke i den kommende eller igangværende sæson.

De repræsenterede klubber/foreninger

De mange idrætsudøvere repræsenterede følgende klubber:

Køge Orienteringsklub

Roskilde Håndbold

Køge Pensionisternes Kegleklub

Køge-Herfølge Jagtforening

Slagelse Svømmeklub

Køge Roklub

Køge Bueskyttelaug

Køge Sejlklub

Extreme Muay Thai

Køge Skakklub

Køge Kano og Kajak Klub

Køge Atletik

Team Køge Volley

Greve Gymnastik og Trampolin

Københavns BMX Klub

Køge Svømmeklub

Greve CC

Ravnsborg Køge Bowling

Køge BMX Klub

TP Herfølge

Køgehønsene (en del af Køge Løberne)

Gymnastikforeningen Køge Bugt

Haslev Køre og Rideforening

Skensved IF Bordtennis

Køge Sports Motorklub

Roskilde Roklub

DDD De Danske Danseskoler

Ballerup Skytteforening

 

De klubber der ikke er hjemmehørende i Køge Kommune, har medaljevindere bosiddende i Køge Kommune.

Medaljevindere hyldes i Køgehallerne

Køge Kommune er stolte af de dygtige og dedikerede idrætsudøvere, som hvert år tager flotte medaljer ved idrætsstævner både hjemme i Danmark og i udlandet.

Fredag den 20. januar hylder Køge Kommune de lokale vindere, som er enten bosat i Køge Kommune eller som repræsenterer en forening i kommunen og som har vundet medaljer ved et dansk eller internationalt mesterskab enten i november og december 2021 eller i løbet af hele 2022.

– Vi vil gerne vise vores dygtige idrætsudøvere, hvor stolte vi er af dem og deres indsats. Det, at vinde en medalje, kræver vedholdenhed og et engagement, som er prisværdigt. Samtidig er vores vindere rollemodeller for en masse andre mennesker, både voksne og børn, som gerne vil dyrke idræt – så der er mange gode grunde til at fejre medaljevinderne, siger Køge Kommunes borgmester Marie Stærke.

– Vi har heldigvis så mange stærke idrætsforeninger her i Køge Kommune – foreninger, som formår at skabe gode betingelser for bredden, men som i høj grad også evner at fostre de medaljevindere, som går forrest med deres præstationer. Jeg glæder mig meget til at fejre vinderne helt særligt indsats, som har ført dem hele vejen på podiet i deres idrætsgren, tilføjer Ken Kristensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Køge Kommune.

Arrangementet afholdes fredag den 20. januar i Køgehallerne, hvor Køge Kommune og Køgehallerne er vært. Arrangementet varer fra kl. 16.00 – 17.30. Dørene åbner allerede kl. 15.00, og deltagerne opfordres til at komme i god tid, da de skal registreres og være på plads kl. 16.00.

De fremmødte medaljevinderne vil modtage en gave fra Køge Kommune.

Medaljerne er vundet ved et forbunds- eller organisationsmesterskab og på højest rangerende niveau. Det vil sige officielt DM, NM, EM, VM eller OL i højeste division/række.

Er der foreninger der endnu ikke er tilmeldt som medaljevinder, skal dette ske senest den 15. januar.

Læs mere om tilmelding på www.koege.dk/medalje.

Årets Champagne galop 2022.

Nytår: Det handler om at mødes og om at få rørt fødderne, inden nytårsmenu, bobler og kransekage fylder dagsordenen. På den måde var lørdagens Champagnegalop på Køge Stadion ingen undtagelse. Men alligevel var motionsløbet en smule anderledes, da formand for Køge Atletik, Tenna Riber Thordahl, modtog Køge Kommunes Ildsjælepris.

– Tenna er en klippe i Køge Atletik. Både som aktiv selv og som træner for nogle af klubbens største talenter inden for løb, spring og kast, sagde formand for Kultur- og idrætsudvalget Ken Kristensen (V).

Velbesøgt indvielse af mindemuren på Køge Idrætspark

Af Per Møller

Mandag eftermiddag den 28. november bød Køge Kommune og Køge Boldklub til indvielse af mindemuren for den ikoniske klubhus bygning, der fra marts 1973 og frem til slutningen af februar måned sidste år dannede en god og solid ramme om klubbens mange årlige aktiviteter, men som en naturlig del af moderniseringen af Køge Idrætspark blev revet ned.

En del af murstenene fra klubhuset blev gemt og bevaret og er igen kommet til ære og værdighed i den mindemur, der nu er opført på det sted, hvor klubhuset stod.

For enden af den nordlige ende af muren er der påsat to skilte, hvoraf de ene fortæller at der er tale om Mindemur for Køge Boldklubs klubhus, mens det andet skilt minder om, at Køge Boldklub to gange har hjemført Danmarksmesterskabet – i 1954 og i 1975. Om kort tid vil disse to skilte desuden blive ledsaget af et klublogo.

Mandag var det så blevet tid til at byde velkommen til en højtidelighed for at afsløre mindemuren – og den invitation havde omkring et halvt hundrede personer sagt ja tak til, og de mange fremmødte dannede en festlig ramme om arrangementet.

Alt imens aftenmørket stille sænkede sig over Køge og omegn, bød Køge Boldklubs formand Brian Hansen velkommen, og overlod herefter ordet til borgmester Marie Stærke (A) og 1. viceborgmester Ken Kristensen (V) der begge med et smil på læben fortalte lidt om deres oplevelser i Køge Boldklub og på Køge Stadion i øvrigt gennem årene.

Ken Kristensen fortalte bl.a. om da han som ung tog bussen fra hjemmet i Gørslev til Køge Stadion for at træne, og efter træning og et bad i de gamle omklædningsrum under tribunen tog bussen hjem igen.

Marie Stærke indrømmede hudløst ærligt at hun ikke havde den store forstand på fodbold, men i stedet som ung bl.a. gik til dans – men nu har fundet interesse i spillet og er blevet lokal fodboldfan efter at hun sidste sommer overværede HB Køges kvinder vinde det første af foreløbigt to Danmarksmesterskaber.

”Den dag fandt jeg ud af hvad en rigtig fodboldfest vil sige”, sagde borgmesteren med et stor smil.

Herefter udfordrede en pige- og en drengespiller fra Køge Boldklub – h.h.v. Frida Storinggaard fra U10-11 piger og Mikkel Nøddebo fra U12 drenge – de to politikere i en sparkekonkurrence mod mindemuren – her gjaldt det om ikke at sparke bolden over muren – så var det ud af konkurrencen.

Efter denne sparkekonkurrence fortrak alle til de varme lokaler i Cafe Hall i Køgehallerne, hvor der blev budt på kaffe og vin samt lidt lækkert tilbehør. Der blev hygget og blandt meget andet snakket gamle fodboldminder.

Deltagerne blev også sat på en opgave, i form af en tipskonkurrence med 13 spørgsmål om Køge Boldklub, Køge Stadion og det nu hedengangne klubhus.

Tre tippere scorede hver 11 rigtige svar ud af 13 – og de blev fortjent belønnet med en dejlig trøje fra Køge Boldklub og Capelli Sport.

De tre vindere var Sven Erik Svensson, Ole Rasmussen og Bente Unger som fik præmierne overrakt af formand Brian Hansen og forretningsfører Martin Jensen.

 

Efterårets ildsjælepris går til Køge Håndbold

Køge Kommune er fyldt med aktive foreninger med stærke fællesskaber og aktive frivillige. En af dem er Anders Laursen fra Køge Håndbold, der tirsdag den 4. oktober modtog Køge Kommunes Ildsjælepris.

05.10.22
Alle foreninger har dem. Nogen er mere synlige end andre. Alle leverer de et kæmpe stykke arbejde for fællesskabet og foreningen. Det drejer sig naturligvis om de mange frivillige, der på kryds og tværs af Køge Kommune, bidrager til et aktivt og levende foreningsliv. I et ønske om at fejre de ildsjæle, der hver uge løfter et enormt stykke frivilligt arbejde i kommunens foreninger, uddeles fire gange årligt en ildsjælepris. Tirsdag den 4. oktober modtog Anders Laursen fra Køge Håndbold efterårets ildsjælepris fra Kultur- og Idrætsudvalget.

 

– Det er en stor glæde for mig at komme rundt i Køge Kommunes foreningsliv og møde de mange frivillige, der bidrager til, at særligt vores børn og unge har muligheden for et aktivt fritidsliv. Vores idræts- og foreningsliv er helt afgørende for et velfungerende samfund. Det er her vi mødes i fællesskabets og motionens tegn – det her vi bliver klogere på livet og hinanden. En stor tak til alle frivillige – og i dagens anledning en særlig tak til Ander Laursen for den enorme indsats for Køge Håndbold, siger Ken Kristensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Anders Laursen sidder i bestyrelsen i Køge Håndbold, og er ansvarlig for klubbens sociale medier, øvrige kommunikation og sponsorer. Desuden har han roller som holdleder på dameseniorholdet, ligesom han ifølge klubben har været en fantastisk ungdomstræner og holdleder på pigehold i de sidste 6 år.

I indstillingen lyder blandt andet:
”Den allerstørste indsats gjorde Anders under corona, hvor han næsten ene mand gjorde alt hvad han kunne for at holde på vores u15 pigehold. Han har personligt ringet rundt til alle spillere, holdt forældremøder, og i en periode trænet dem alene. Anders er den type, der helt stille og roligt arbejder i baggrunden, og det er ikke alle der opdager, hvor vigtig en indsats han gør for rigtig mange unge mennesker i vores klub. Han gør det heller ikke for at blive ‘opdaget’, men han fortjener et klap på skulderen for sin kæmpe ildsjæleindsats!”

Ildsjæleprisen blev uddelt i klubben ved et aftenarrangement. Anders Laursen modtog i den forbindelse – ud over æren – en buket blomster og en gavekurv fra Kultur- og Idrætsudvalget.

Så er børnehaven endeligt tilbage i den nyrenoverede hal 1

Historisk trekantsten på plads foran Spar Nord Arena

Hal 3 er tæt på snart at kunne tages i brug efter at der i sensommeren blev konstateret fejl i fundamentet og stålkonstruktionens fastgørelse. Håndværkerne samt Køge Kommune og Køgehallerne har arbejdet hårdt på, at blive færdige så Hal 3 kan ibrugtages her i løbet af primo 2021 – så snart Coronaen tillader det.

Vi har netop fået godkendt alle stolper og spær i hallen. Og der arbejdes nu på at reetableret de steder, hvor vi har måtte skære huller i vægge og gulv.
Vi er så gået igang med forstærkningen af foyerdelen, så vi håber det også kommer til at gå forholdsvist hurtigt.

Køge kommune bevilligede en tillægsbevilling den 17. november 2020, så arbejdet med Hal 3 inkl. lounge etc. kunne færdiggøres.

Men i den mellemliggende tid har vi ikke sovet, men har brugt tiden til at få færdiggjort og færdigindrettet alle de andre områder, herunder fået hal 1 og hal 2 malet, lagt nyt gulv i hal 1 og fået istandsat omklædningsrummene i hal 1.

I den nye Hal 3 delen har vi fået møblering og indretning på plads og fået opsat scoretavler og fået monteret alle de sportsredskaber som en travl sportslig dagligdag nødvendiggør.

”Derudover er der ombygget og indrettet depotrum af hallens personale og vi har fået indrettet restaurant og serveringsarealer, fået lavet lækre loungeområder, så når vi får åbnet loungeområdet i Hal 3 er denne del færdig til brug og efterfølgende vil lounge og omklædning bliver ibrugtaget løbende i foråret 2021 når Corona har givet slip på forsamlingsforbuddet og ibrugtagelsen er på plads”, fortæller Kai Jensen, bestyrelsesformand for Køgehallerne.

Udenfor er udeområderne stort set færdige med beplantning, ny belægning, men historien skal lige følge med.

Engang sidst i 1970’erne blev der opsat en trekantsten på Køgehallernes hal 1. Historien skulle efter sigende være, at det var den daværende formand for Køgehallerne, Poul Andersen – i folkemunde kaldet ”Baldur” – der fra Sparekassen for Kjøge og Omegn (i dag Nordea) som havde denne trekantsten med Køge By Byvåben monteret indendørs på deres endevæg på Torvet 14. Det skyldtes at Sparekassen for Kjøge og Omegn oprindeligt havde lokaler på Rådhuset, og åbningstiden var to timer hver lørdag eftermiddag.

Sparekassen er en af Danmarks ældste og Køges første pengeinstitut og blev stiftet i 1836.

Men da der skulle bygges om, blev trekantstenen sat ned i kælderen hvor den stod i mange år, men det syntes ”Baldur”, der var bankbetjent i pengeinstituttet, var synd og så blev trekantstenen givet til og opsat på Køgehallerne.

For at gøre ondt værre har Trekantstenen i mange år synet hen, da den efterhånden var blevet dækket af buske og træer, da indgangen til Køgehallerne blev flyttet.

Men nu er trekantstenen kommet frem til glæde og ære. Fredag den 15. januar blev trekantstenen sat på plads ved hovedindgangen til Spar Nord Arena.

”Skulle nogen have mere kendskab eller fakta til denne historie om trekantstenen hører vi det meget gerne, så historiebogen bliver korrekt”, siger Kai Jensen.

Men alt andet lige, er Trekantstenen blevet istandsat efter mange år ”i skyggen” og den vil fremover være et smukt vartegn med Køge Kommunes byvåben ved Hal 3 og Køgehallernes nye hovedindgang. Som en klar påmindelse om fællesskabet og synergien omkring opførsel af Hal 3 mellem Køge Kommune og Køgehallernes klubber.

Billedtekster:

Fra venstre glæder byrådsrepræsentant i Køgehallernes bestyrelse, Flemming Christensen, halinspektør Kim Petersen, bestyrelsesmedlem i Køgehallerne Kai Jensen og næstformand Jørgen Poulsen sig over opsætningen af den historie trekantsten foran Spar Nord Arenas hovedindgang.

Så blev luften taget ud af air domen.
Gammelt cafeteria under renovering

Festlig indvielse af Spar Nord Arena og Foreningsbygningen

Fredag eftermiddag den 24. september stod i festens tegn på Køge Idrætspark.

Denne dag var det nemlig blevet tid for en med længsel imødesete dag, hvor såvel Hal 3 – Spar Nord Arena – og den nye foreningsbygning i forbindelse med Capelli Sport Stadion kunne officielt indvies.

Op mod et par hundrede personer havde valgt at lægge vejen forbi og være med til at fejre dagen og for mange af disse var det første gang de fik lejlighed til også at kigge indenfor i de nye lækre omgivelser.

Dagen startede med at borgmester Marie Stærke holdt åbningstalen. Herefter gav hun ordet videre til Anders Ladegaard Bork, formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Køge Kommune. Næste taler i rækken var Kai Jensen, bestyrelsesformand for Køgehallerne, inden det blev tid til at afsløre Køge Kommunes gave til Hal 3 nemlig 3 flagstænger og et smukt flag med Køge Idrætsparks logo. Flag som fremover vejer smukt foran bygningen og fortæller de besøgende, at her er man kommet til Køges store sport- og kulturcenter.

Efter at flaget var gået til tops blev der råbt tre korte og et langt hurra for Køge Idrætspark – afsluttende med tre gange KIP, KIP, KIP.

Så blev det tid til at trække indendørs i foyeren/restauranten i Hal 3, Spar Nord Arena, hvor der blev budt på noget at spise og skylle efter med.

Senere på eftermiddagen var det tid til at holde indvielse af Foreningsbygningen, hvor først Erik Swiatek, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget i Køge Kommune var på talerstolen, afløst af formand for Køge Boldklub, Brian Hansen, der talte på vegne af foreningerne på Køge Idrætspark.

Efter disse to taler var turen kommet til at få hejst Køge Idrætsparks flag foran Foreningsbygningen, i gaven fra Køge Kommune nemlig 3 flagstænger, inden alle blev inviteret en tur indenfor for at se nærmere på de lækre faciliteter i den nye bygning.

I hallerne kunne gæsterne få en smagsprøve på bl.a. basketball, håndbold, volleyball og kricket.

Brugerne af Køge Idrætspark kan med stolthed se tilbage på en rigtig festlig dag og glæde sig til fremtidens mange muligheder indenfor idræt og kultur der vil byde sig for borgere i alle aldre.

Køge Kommune fejrer idrættens medaljevindere

Fredag den 5. november 2021 hylder Køge Kommune de lokale medaljevindere i 2019, 2020 og 2021.

Arrangementet afholdes fra kl. 15.00-16.30 i Køgehallerne, Ved Stadion 2b, 4600 Køge, hvor borgmester Marie Stærke og Køgehallerne er vært. Kom i god tid, da deltagere skal registreres ved indgangen og være på plads kl. 15.00. Dørene åbnes kl. 14.00. 

Hvem kan deltage i den årlige fejring?
Medaljevinderarrangementet er en fejring af idrætsudøvere, som bor i Køge Kommune og/eller repræsenterer en forening i Køge Kommune. Arrangementet er for udøvere, der har vundet medaljer ved et dansk eller internationalt mesterskab i 2019, 2020 eller 2021 i et idrætsforbund/en organisation i Danmark. 

Hvilke mesterskaber skal medaljerne være vundet ved?
Medaljerne skal være vundet ved et forbunds- eller organisationsmesterskab og på højest rangerende niveau. Det vil sige officielt DM, NM, EM, VM eller OL i højeste division/række.

Vær opmærksom på, at det kun er tilmeldte deltagere, der møder personligt op til medaljevinderarrangementet, der modtager gaven fra Køge Kommune